Špagety s mušľami v smotanovo – citrónovej omáčke
Typ receptu: Cestoviny
Kuchyňa: Talianska
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Špagety s ľahkým pocitom stredomoria :)
Suroviny
  • 500g špagiet
  • Hlbokozmrazené mušle, resp. 3 konzervy Calvo čiernych mušlí (keďže nie sme pri mori, ja osobne preferujem konzervy)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1,5 dcl bieleho vína
  • kúsok masla
  • smotana na varenie
  • petržlenová vňať
  • 1,5 dcl slepačieho vývaru
Postup
  1. V prípade, že jedlo pripravujem z hlbokozmrazených mušlí, mušle treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
  2. Dám zovrieť vodu a uvarím špagety.
  3. Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku restujem na olivovom oleji a po minúte zalejem bielim vínom. Keď z vína sa odparí alkohol, pridám mušle.
  4. Okorením, pridám šťavu z citróna a dusím niekoľko minút.
  5. Postupne podlievam vývarom.
  6. Pred koncom pridám smotanu a petržlenovú vňať a dôkladne to premiešam so špagetami.
  7. Servírujem na tanier s plátkom citróna a posypem s parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Recipe by Malomestský gurmán at http://www.gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/bella-italia/spagety-s-muslami-v-smotanovo-citronovej-omacke/