Jahňací pomarančovo – citronový steak s Cous – cous
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Výborný recept na jemne marinované a grilované jahňacie mäso v stredomorskom štýle.
Suroviny
  • jahňacie kotletky 8-10
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice jemne nastrúhanej pomarančovej kôre
  • 2 lyžice jemne nastrúhanej citrónovej kôre
  • kúsok zázvoru
  • 1kávova lyžica medu
  • olivový olej
  • soľ
  • 30g masla do Cous cous – môže byť aj viac podľa chuti
  • čierne korenie
  • 1 menšia cibuľa
  • 5 cherry paradajok
  • 1 pomaranč
  • ½ citrón
  • kalifornská paprika trojfarebné balenie ( 2 plátky z každej papriky )
  • Cous – cous ½ balenie
  • 1 balenie rukkoly.
Postup
Marináda:
  1. V jednej miske premiešam olivový olej, rozpučené strúčiky cesnaku, pomarančovú a citrónovú kôru a med.
  2. Okorením a osolím.
  3. Nechám stáť 10 min.
Jahňacie kotletky
  1. Jahňacie kotletky natriem marinádou.
  2. Na grill panvici ich pečiem 4-5 minút z každej strany.
Omáčka a príloha:
  1. Nadrobno nasekanú cibuľu orestujem na olivovom oleji.
  2. Pridám cherry paradajky a podlejem pomarančovou a citrónovou šťavou.
  3. Nechám vychladnúť a pridám rukkolu. Osolím a okorením.
Trojfarebný cous – cous
  1. Nadrobno nakrájané kalifornské papriky dôkladne premiešam s olivovým olejom, osolím a okorením.
  2. Cous - cous vložím do hrnca a podlejem horúcou vodou. Nechám stáť 8 - 10 min.
  3. Po 8 minutách pridám maslo a nasekané papričky.
Recipe by Malomestský gurmán at http://www.gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/stredomorie/jahnaci-pomarancovo-citronovy-steak-s-cous-cous/