Kuracie rolky plnené slivkami

9. December 2007, autor:  



perex1.jpgRada varím pre hostí. Uprednostňujem jedlá, ktoré sa dajú pripraviť hoci aj predošlý večer, sú zvláštne a dobre vyzerajú – teda spĺňajú všetky požiadavky slávnostného jedla. Pôvodný recept plnených kuracích pŕs znel na bravčové karé. Vyskúšala som oboje a mne sa kurča zdalo byť chutnejšie a šťavnatejšie.
 
 


Pre 4 osoby potrebujete:

  • 4 polovice kuracích pŕs
  • asi 20 sušených sliviek
  • soľ
  • biele korenie
  • drvený rozmarín ( kto ho nemá rád, môže ho vynechať)
  • oregano
  • sedmohradská slanina (Tauris – podporujme domáci trh)
  • biele víno
  • olej






Postup (ako to robievam ja):

  1. Kuracie prsia rozrežem na polovice, takto dostanem osem pekných rezňov a tie z rezanej strany mierne naklepem. Osolím, okorením bielym korením a štipkou drveného rozmarínu.
  2. Narežem sedmohradskú slaninu na tenké plátky.
  3. V hrnci zalejem sušené slivky vínom tak, aby ich dobre zakrylo, pridám lyžičku oregánu a nechám 2 – 3 minúty vrieť.
  4. Na každý plátok mäsa položím 2 slivky, zrolujem, rolku obalím pásikom sedmohradskej slaniny a upevním 1 – 2 špáratkami.
  5. Na troške oleja opražím rolky zo všetkých strán a poukladám ich tesne vedľa seba na menší plech. Slivky, ktoré sa mi zvýšili, porozkladám na povrchu. Víno, čo zostalo po slivkách, vlejem do výpeku (olej, čo sa v ňom pražili rolky) , nechám zovrieť a nalejem na rolky. Plech zakryjem alobalom a do použitia ho dám na chladné miesto.
  6. Asi hodinu pred príchodom hostí vložím zakrytý plech do rúry zohriatej na 180 – 200 stupňov, asi 20 – 25 minút nechám rolky dusiť pod alobalom, potom ich už len pekne dočervena zapečiem.

Odporúčam podávať s ryžou alebo hranolkami.

013.jpg

Komentáre

1 komentár k článku “Kuracie rolky plnené slivkami”

  1. Anonym dňa 22. Marec 2010 12:05 pm

    mnam je to chutne